Gele thee

Gele thee wordt gemaakt van de de eerste 3 blaadjes van de Camelia Sinensis, ofwel de mediumpluk. Het is een zeldzame theesoort, het wordt slechts in zeer kleine hoeveelheden geproduceerd. Dit heeft te maken heeft met het productieproces. Omdat dit zo’n delicaat proces is wordt het streng bewaakt en alleen aan een echte theemeester wordt toevertrouwd.

Moist Heating

Het produktieproces is vrijwel gelijk aan dat van groene thee, maar met één extra stap. Na het stoppen van de oxidatie door verhitting wordt de thee op een hoop onder een vochtige doek op de droogoven bij een temperatuur van 40°– 60°C gelegd, zodat een broeiproces (het fermenteren) op gang komt. Hierbij kleuren de bladeren geel. Dit proces wordt ‘Moist Heating’ genoemd. Het afdekken duurt, afhankelijk van het gewenste eindresultaat, 30 seconden tot enkele dagen.

De smaak van gele thee zou je kunnen zeggen ligt tussen groen en oolong in. Een mooie, subtiele thee zoals gele thee kun je het best opschenken met mineraal- en kalkarm water van 80° – 85° Celsius. Je kunt daarvoor kraanwater filteren, maar het gebruik van mineraalarm bronwater geeft de mooiste infusie.

buddha gele thee moist heating

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *