Indische Masala Chai

Indiase masala chai

Een heerlijke drank, de Masala Chai. Nationale drank in India, oorspronkelijk afkomstig uit Assam. Masala betekent kruidenmengsel en Chai betekent thee in het Hindi.

Benodigdheden: men neme een krachtige Assam uit de zomerpluk, daarnaast water, melk, suiker of honing. De kruiden: steranijs, kaneel, gember, kruidnagel en kardemom. Eventueel peperkorrels, nootmuskaat en laurierblad.

indische thee chai ketel Ongeveer in deze verhouding:
– water, 3/4 kopje of 150 ml.
– 2 tot 4 kardemom
– 1 of 2 schijfjes gember
– 4 kruidnageltjes
– kaneelstokje
– 1 steranijs
– melk, 3/4 kopje of 150 ml
– 1 theelepel Assam
– theelepel suiker of 2 theelepels honing

Bereiding: water koken, voeg daarbij de melk en het zoet en de kruiden. Aan de kook brengen, 1 minuut koken. Van het vuur afhalen, Assam erbij, 10 minuten laten trekken. Zeven en klaar. Verwarmend en opwekkend!

kruiden masala chai

T-team-tip: Als je geen tijd hebt zelf een Masala Chai te maken, dan biedt Yogi Tea een thee geïnspireerd op de Indische chai, de ‘Classic’, of een mildere variant: ‘Himalaya’. Te koop in elke goede biowinkel. www.yogitea.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *